Eseu motivațional: exemple și sugestii

eseu argumentativ exemple

Calitatea eseului tău motivaţional îţi poate influenţa drastic viaţa, fiind unul din factorii de decizie care dictează dacă intri la facultate sau dacă eşti angajat la jobul dorit. Așa că nu trebuie tratat ca o simplă formalitate, mai ales dacă doreşti să îţi depui dosarul la o facultate din afara ţării. În acesta trebuie să te prezinţi relativ succint şi să menţionezi de ce doreşti să urmezi acea facultate şi specializare.

Deoarece găseşti oriunde rezultate la căutarea „eseu motivaţional exemple”, noi ne-am decis să vă ajutăm într-un mod mai inedit. Pentru a înţelege cât mai bine modul în care ar trebui să-l construieşti, noi îţi vom oferi câteva contra-exemple urmate de explicaţii:

  • Nu include informaţii care deja sunt precizate în actele prezente în dosar. Eseul motivaţional este singurul loc unde poţi oferi informaţii personale care te vor distinge de mulţime.
  • O altă greşeală ar fi cea de a nu te adresa direct facultăţii la care aplici. Această adresare directă nu trebuie să fie evidentă şi nu trebuie inclusă prin primele paragrafe, dar trebuie să explici de ce doreşti să devii studentul acelei facultăţi şi de ce te-ai integra în colectivul acesteia.
  • Ca în orice alt text, încearcă să nu ai o introducere plictisitoare, dar nici să nu incluzi glume cu un caracter informal. Introducerea nu ar trebui să conţină repetiţia întrebării, citatului sau temei propuse sau sa te introduci pe tine. Incearcă să atragi atenţia cu o introducere inedita, dar în acelaşi timp formală.
  • O greşeală majoră care te va descalifica din start este cea de a nu raspunde la întrebarea propusă sau a nu oferi informaţii despre tine deoarece aceste doua subiecte sunt vitale eseului tău motivaţional.
  • Nu copia sau nu te inspira din altă scrisoare motivaţională. Este extrem de simplu şi accesibil să cauţi pe internet „eseu motivaţional exemple” şi să ajustezi unul dintre exemplele compatibile cu cerinţele facultăţii, dar eseul motivaţional trebuie să fie cât mai personalizat.

Trebuie să scrii un eseu motivațional și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne pentru a beneficia de experiența și profesionalismul redactorilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *