Greseli de evitat in eseuri argumentative

greseli in eseuri argumentative

Eseul argumentativ este un text persuasiv cu rolul de a convinge cititorul asupra punctului tău de vedere într-o temă dezbătută. Acesta are o structură riguroasă și necesită un emițător informat, care să dezvolte argumente logice și  coerente. Aptitudinea de a scrie corect eseuri argumentative nu este necesară doar pentru subiectul al II-lea de la proba de la limba și literatura română de la bacalaureat, ci și pentru întreaga viața. Textele argumentative sunt cele mai utilizate în domeniul științific, iar structura acestora iți va permite să îți întărești opiniile în orice discurs sau dialog. Uite ce greșeli trebuie să eviți în redactarea unor eseuri argumentative:

  • Nerespectarea structurii – Pe lângă structura tipică a oricărui text (introducere, conținut și încheiere), eseurile argumentative necesită prezentarea opiniei asupra subiectului dezbătut în introducere, menționarea a cel puțin două argumente întărite cu exemple în conținut și specificarea concluziilor în încheiere. Abaterea de la această structură va fi strict sancționată atât de profesori, cât și de cititori, deoarece textul își pierde din coerență și logică.
  • Nerespectarea regulilor de gramatică și punctuație – Ca orice alt text, un eseu argumentativ poate avea mult de pierdut din cauza greșelilor, deoarece acestea distrag atenția cititorului de la subiect. De asemenea, este recomandată evitarea arhaismelor și a regionalismelor.
  • Folosirea unor argumente necorespunzătoare – Când scrii eseuri argumentative trebuie să alegi cu foarte mare grijă argumentele, rolul acestora fiind crucial. Așa că alege argumente logice care îți întăresc opinia. Evită-le pe cele subiective și alege în schimbul lor fie argumente științifice, fie universal valabile.
  • Nefolosirea exemplelor – Argumentele trebuie întărite cu exemple concrete, care nu lasă loc de interpretare. Exemplele trebuie să ilustreze perfect argumentele precizate în eseul argumentativ.
  • Nedelimitarea corectă a paragrafelor – Eseul tău argumentativ trebuie să fie foarte bine structurat, așa că nu îi oferi doar trei paragrafe. Delimitează conținutul în atâtea paragrafe cât ai argumente, pentru a oferi un aspect aerisit ideilor.

Trebuie să scrii un eseu argumentativ și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne pentru a beneficia de experiența și profesionalismul redactorilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *