Cum să realizezi o prezentare powerpoint pentru licență

prezentare powerpoint pentru licenta

Prezentarea powerpoint pentru licență  este extrem de utilă, oferind sprijin discursului tău, dar dacă nu este realizată corect te poate încurca. Înainte de a enumera câteva sfaturi, este important să conștientizezi rolurile prezentării powerpoint din acest context: captarea atenției cititorului și evidențierea ideilor principale. Totodată, aceasta are și rolul de material ajutător în cazul unei dezorientări.

Aspectul contează

În primul rând, optează pentru o temă originală, dar cât mai aerisită, care nu atrage atenția. Alege o paletă de culori neutre, care să nu conțină prea multe nuanțe, în special pentru scris. De asemenea, ai grijă la contrastul dintre fundal și scris, pentru ca textul să fie cât mai vizibil.  

Folosește o mărime a textului cât mai mare, unele surse recomandă între 12 și 18, altele peste 24. Noi îți propunem să alegi mărimea în funcție de vizibilitatea ei pe ecran de la o distanță de 2 metri.

Pentru o prezentare powerpoint pentru licență alege un font simplu, comun, ușor de descifrat. Poți opta pentru două tipuri de fonturi: unul pentru titluri și unul pentru conținut. Folosește bold, capslock, underline, italic sau altă culoare pentru a sublinia o idee.

Nu îngrămădi într-o prezentare powerpoint pentru licență mai mult de  6 rânduri pe un slide și ai grijă să ai maximum 7 cuvinte.

Nu folosi poze, elemente video, tabele și diagrame în exces

Toate acestea sunt recomandate, mai ales pozele, dar ai grijă cum și în ce cantitate le folosești. Pozele au rolul de a capta atenția și de a completa, dar pot distrage foarte ușor de la discurs. De asemenea, dacă folosești un video sau o înregistrare audio ai grija să nu fie mai lungi de două minute și ca sala în care prezinți să aibă un sistem de amplificare audio. Multe diagrame sau tabele au distras atenția de la prezentare deoarece erau prea complicate, asa că ai grijă să fie prezentate cât mai clar.

Trebuie să realizezi o prezentare powerpoint pentru licență și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne pentru a beneficia de experiența și profesionalismul redactorilor noștri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *