Cum se scrie un studiu de caz?

Cum se scrie un studiu de caz

Te intrebi cum se scrie un studiu de caz? In primul rand, trebuie sa scrii ca studiul de caz reprezintă o analiză amănunțită bazată pe o cercetare îndelungată despre un individ, un grup, o organizație, un eveniment etc. R.K. Yin definește studiul de caz ca fiind

o strategie de realizare a unei cercetări care necesită investigații empirice în legătură cu un fenomen particular contemporan, într-un context de viață real și utilizând multiple surse de informații (interviuri, chestionare, mărturii, dovezi, documente).

Un studiu de caz poate fi realizat de una sau mai mult persoane. Dacă o echipă de oameni realizează studiul de caz împreună, atunci aceștia trebuie să împartă roluri similare sau complementare. Întreaga echipă trebuie să se implice în procesul de planificare și adunare de informații. Dacă studiul de caz este realizat de o singură persoană, atunci aceasta trebuie să asigure validitatea studiului.

Realizarea unor studii de caz trebuie să conțină următoarele etape:

  1. proiectarea
  2. culegerea datelor
  3. analiza
  4. elaborarea raportului de cercetare

Documentarea poate fi dificilă, dacă accesibilitatea este slabă, dar aceasta conține nume și date exact. Obținerea datelor necesare poate fi un proces dificil deoarece accesibilitatea acestora poate fi îngrădită sau restricționată într-un fel sau altul. În timpul documentării asigură-te că ai date exacte și nume pentru a oferi studiului tău de caz credibilitate și precizie. Dacă folosești interviuri ca una din sursele de documentare, trebuie să ții cont de faptul că informațiile pot fi distorsionate dacă întrebările sunt formulate greșit.

Analiza efectuată trebuie să urmărească următoarele aspecte: compararea printr-o manieră analitică a modelelor observate cu cele prezise, explicarea detaliilor vitale pentru concluziile studiului tău de caz, observarea schimbărilor mai multor caracteristici ale subiectului abordat în studiu de-a lungul unei perioade de timp.

Încă nu știi sigur cum se scrie un studiu de caz și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne pentru a beneficia de experiența și profesionalismul redactorilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *