Realizarea unui text argumentativ: pași și sfaturi

Realizarea unui text argumentativ: pasi si sfaturi

Școala a început de ceva timp, asta înseamnă că o nouă sesiune de bacalaureat se aproprie. Cum subiectul al doilea de la proba de limba și literatura română constă într-un text argumentativ, ne-am decis să îți mai oferim câteva sfaturi pentru realizarea unui text argumentativ, ca tu să obții punctajul maxim.

Coerența textului

Eseul trebuie privit ca un întreg și de aceea trebuie să te asiguri că textul tău respectă 3 reguli simple pentru a nu-i afecta coerența. În primul rând, eseul tău argumentativ nu trebuie să conțină informații contradictorii, acest lucru îți va slăbi ipoteza și concluzia. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori dintr-o eroare de logică. Altă regulă de luat în considerare este aceea de include informații noi pe măsură ce scrii textul, fără să te repeți. Încearcă să incluzi cât mai multe informații referitoare la subiectul dezbătut. Cel de-a treia regulă se referă la legătura dintre informații. Dacă ai afirmat un lucru, în cea de a doua propoziție încearcă să faci o trecere de la informația folosită la cea nouă.

Coeziunea textului

Coeziunea sau unitatea textului se referă la aspectul structural al eseului, prin urmare ca eseul tău să fie considerat ca un întreg, trebuie să respecte o structură. Structura pentru realizarea unui text argumentativ  trebuie să respecte următorul plan:

Introducere

  • Primul alineat: Enunțarea temei și a poziției tale față de ea: pro sau contra
  • Al doilea alineat: Definirea termenilor cheie eseului tău
  • Al treilea alineat: Enunțarea și explicarea ideii centrale

Cuprins

  • Primul alineat: Enunțarea primului argument, dezvoltarea și explicarea acestuia
  • Al doilea alineat: Enunțarea celui de-al doilea argument, dezvoltarea și explicarea acestuia

Concluzie

  • Alineat: Totalitatea concluziilor trase din argumentele oferite față de tema aleasă

Trebuie să scrii un eseu argumentativ și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne pentru a beneficia de experiența și profesionalismul redactorilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *